română (România) English (United States)

 

 
  • Aprilie 2012: Utilizatorii autentificati pot efectua programari online si pot accesa informatii despre rezultatele de laborator si medicamentele disponibile in farmacia CMDTAMP
  • Aprilie 2012:Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite prin portalul web, va asteptam la sediul CMDTAMP, pentru crearea unui cont online. Odata cu informatiile pentru accesul in portal, veti primi si un card personalizat.
 


Dializa

"Boala cronica renala este o problema de sanatate globala, cu o incidenta si prevalenta in crestere. In cele mai multe cazuri pacientii nu sunt ingrijorati din cauza faptului ca au aceasta boala. Datele din literatura de specialitate arata ca 10% din populatie sufera de boala cronica renala"

- aceasta este alarma formulata de Prof. Francesco Locatelli, Presedintele Congresului Mondial de Nefrologie care s-a desfasurat la Milano intre 22 - 26/05/2009.

Diagnosticul precoce al acestei suferinte este obligatoriu. Multi pacienti realizeaza ca au insuficienta renala foarte tarziu, exact inaintea inceperii dializei. Una dintre cele mai mari provocari ale zilelor noastre este de a identifica precoce boala renala, care poate ramane asimptomatica pana in ultimele stadii.
Este obligatoriu de precizat diagnosticul acestei boli si de stabilit un tratament care poate amana sau chiar evita dializa.
Din aceasta perspectiva medicii de familie pot face diferenta, prin recunoasterea bolii si adresarea pacientului precoce catre nefrolog.

 

Prezentare sectie dializa

Sectia de Hemodializa din cadrul Centrului Medical de Diagnostic si Tratament Ambulator asigura tratament de substitutie renala pacientilor cu insuficienta renala cronica din anul 2001.
Acuratetea actului medical este garantata prin posibilitatile complexe de diagnostic si tratament ale centrului. Caracteristicile serviciilor medicale asigurate in centrul nostru sunt calitatea, rapiditatea, varietatea si confortul.
Echipa Sectiei de Hemodializa este formata din medici nefrologi, medici ATI, psiholog, asistente medicale principale cu vechime cuprinsa intre 12 si 18 ani in servicii de dializa, ingineri, tehnicieni, infirmiere.
Pacientii dializati sunt examinati de catre medicii nefrologi inainte si dupa fiecare sedinta de dializa. Orice modificare in starea de sanatate, semnalata de catre fiecare pacient, este atent analizata de catre echipa medicala, centrul asigurand posibilitatea consulturilor multidisciplinare. Urgentele medicale sunt rezolvate promt prin participarea medicilor specialisti ATI si a medicilor specialisti in Medicina de Urgenta, in centru existand echipament de monitorizare a functiilor vitale si resuscitare.
Instruirea personalului este consolidata prin educatie medicala continua (participare la manifestarile stiintifice nationale si internationale, cursuri post-universitare, cursuri de asistenta medicala continua).
Parte integrata a tratamentului o constituie atitudinea solidara a intregului personal, in incercarea de a crea un mediu familial si prietenos.

Centrul de hemodializa este dotat cu aparate de hemodializa si aparate de hemodiafiltrare on-line B/Braun DIALOG.
Folosirea tehnologiei de ultima generatie permite asigurarea unui tratament eficient, in conditii de maxima siguranta. Aparatura de dializa este innoita prin achizitii anuale si verificata periodic.
Controlul calitatii apei folosite la prepararea solutiei de dializa se practica saptamanal.
Tratamentul este individualizat, in functie de statusul clinico-biologic al fiecarui pacient, prin:
- particularizarea solutiei de dializa (concentratie de calciu, potasiu, bicarbonat),
- selectia tipului optim de dializor,
- alegerea tipului de tratament (HD, HDF on-line),
- modularea tratamentului cu ajutorul profilelor de temperatura, conductivitate, bicarbonat, ultrafiltrare.
Explorarea imagistica si de laborator a tuturor pacientilor se face conform Regulamentului de Functionare a Centrelor de Dializa Publice si Private din Romania si a ghidurilor internationale de buna-practica.
In centru, prin respectarea normelor de igiena, dezinfectie si dezinsectie sunt prevenite infectiile nozocomiale. Sunt destinate aparate speciale pacientilor purtatori de virusuri hepatitice, iar supravegherea markerilor de hepatita virala (virusuri hepatice B si C) si HIV se face la 6 luni conform standardelor de buna-practica.

Patologie nefrologica

1. BOLILE GLOMERULARE (Glomerulonefritele acute difuze, Glomerulonefrita acuta focala si segmentara, Glomerulonefritele rapid progressive (GNRP), Glomerulonefrita membranoasa, Glomerulonefrita membrano-proliferative, Glomerulonefritele cu depozite mezangiale de IgA/IgG (boala Berger), Glomeruloscleroza focala si segmentara, Glomerulonefritele fibrilare si imunotactoide )
2. TUBULOPATIILE CRONICE
3. INFECTIA TRACTULUI URINAR
4. NEFROPATIILE TUBULO - INTERSTITIALE
5. TUBERCULOZA RENALA
6. LITIAZA RENALA
7. NEFROPATIILE VASCULARE ( Nefroangioscleroza, Necroza papilara, Necroza corticala bilaterala, Bolile trombo-embolice )
8. BOLILE MICROVASCULARE ALE RINICHIULUI (Sindromul hemolitic uremic (SHU)- purpura trombocitopenica trombotica (PTT), Nefropatia din siclemie, Boala atero-embolica renala, Nefropatia din iradiere, Scleroza sistemica)
9. SINDROMUL GOODPASTURE
10. AFECTIUNI RENALE IN VASCULITE
11.NEFROPATIA DIN PURPURA HENOCH-SCHONLEIN
12. NEFROPATIA DIABETICA
13. NEFROPATIA HIPERURICEMICA. RINICHI GUTOS
14. NEFROCALCINOZA
15. OXALOZA RENALA
16. AFECTIUNILE RINICHIULUI KALIOPENIC
17. AFECTIUNILE RINICHIULUI IN BOLILE HEPATICE
18. AFECTIUNILE RINICHIULUI IN BOLILE INFECTIOASE SI PARAZITARE
19. AFECTIUNILE RINICHIULUI IN DISGLOBULINEMII MONOCLONALE
20. AMILOIDOZA RENALA
21. AFECTIUNILE RINICHIULUI IN SARCOIDOZA
22. AFECTIUNILE RINICHILUI IN BOLI SISTEMICE (Nefropatia lupica, din poliartriata reumatoida, din spondilita ankilopoetica, din sindromul Sjogren ( SS ), din sclerodermie, din boala mixta a tesutului conjunctiv)
23. AFECTIUNILE RINICHIULUI IN TULBURARI NUTRITIONALE
24. AFECTIUNILE RINICHIULUI IN BOLI NEOPLAZICE
25. NEFROPATII MEDICAMENTOASE
26. AFECTIUNI RENALA CHISTICE
27. MALFORMATIILE RENALE CONGENITALE
28. NEFROPATIILE EREDITARE
29. TUMORILE RENALE
30. INSUFICIENTA RENALA ACUTA
31. INSUFICIENTA RENALA CRONICA